Contact

De archieven van de gemeente Delfzijl bevinden zich in de archiefbewaarplaats van het gemeentehuis te Delfzijl. Hier worden ook de archieven van de voormalige gemeenten Bierum en Termunten bewaard. Er is een kleine ruimte ingericht waar u de archieven in alle rust kunt raadplegen.

Bezoekadres: Johan van den Kornputplein 10, 9934 EA Delfzijl

Postadres: Postbus 20000, 9930 PA Delfzijl

Telefoon: 0596-639911

Fax: 0596-630712

E-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Internetadres:
Bezoekt u ook eens de Digitale Havenstad Delfzijl op het internet. Het adres is www.delfzijl.nl

Contactpersonen:
J. Hillenga, telefoon: 06-29492202, e-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
De medewerker oud-archief verdeelt zijn tijd over vier gemeenten en is dus niet altijd in het gemeentehuis van Delfzijl aanwezig. Als u historisch onderzoek wilt verrichten in het archief, of als u vragen hebt van historische aard kunt een afspraak met hem maken.
Voor genealogisch onderzoek kunt u een afspraak maken met de afdeling burgerzaken. De akten van de burgerlijke stand zijn verfilmd. In onze studieruimte is een microfiche-leesapparaat aanwezig.
Als u om een andere reden het archief wilt raadplegen kunt u zich wenden tot de sectie facilitaire zaken.

Tarieven:
Het raadplegen van de archieven is gratis. Als u het onderzoek door de gemeente wilt laten verrichten wordt daarvoor € 3,65 per kwartier in rekening gebracht. Ook is het mogelijk kopieen te maken. Deze kosten € 0,39 per stuk.

Openingstijden:
Het archief is elke werkdag geopend tijdens kantooruren.

Openbaarheid:
Voor alle overheidsarchieven, en dus ook voor gemeentearchieven geldt een openbaarheidstermijn van 20 jaar. Sommige stukken zijn voor een langere periode van openbaarheid uitgesloten. Dit laatste geldt ook voor de akten van de burgerlijke stand. Voor geboorteakten moet een openbaarheidstermijn in acht worden genomen van 100 jaar, voor huwelijksakten 75 jaar en voor overlijdensakten 50 jaar.